dinsdag 10 september 2013

Behang eraf...


Zo! Ik kan niet meer terug. Nu MOET ik wel de slaapkamer opknappen! Het behang gaat eraf! En aangezien er maar één laagje opzit valt het nog wel mee ook. Grappig om mijn moeder's handschrift uit 1995 tegen te komen op de kale muur. Een hele berekening van het aantal rollen dat ik nodig zou hebben. En toevallig hadden we dat diezelfde ochtend ook uit staan rekenen. We kwamen op hetzelfde aantal uit. :-)
Om het behang in te weken ben ik begonnen met een gewone plantenspuit. Spuit, spuit, spuit. Maar daar kreeg ik uiteindelijk kramp in mijn hand van. Daarna de hulp in geroepen van de hoge druk plantenspuit die ik nog ergens (uiteraard helemaal achterin)  uit de gangkast had opgediept. Dat ging wel even een poepie sneller! Alleen moet ik nu weer rekening houden met de dagen dat Jan thuis werkt. Geluiden waarvan hij niet kan zien waar ze vandaan komen leiden hem af. Dus mijn gekras met het plamuurmes aan de andere kant van de muur gaat door merg en been bij hem. Ook mijn gehonk en gebonk was vervelend. Tja, de kamer staat vol, dus ik moet steeds alles verplaatsen om bij de muren te komen. Het behang boven de stopkontakten kon ook niet bevochtigd worden, want ja, de stroom mag er niet af. Jan moet kunnen werken.... Niet echt ideaal allemaal, maar ja. Ik probeer wel zo netjes en opgeruimd mogelijk te werken. Juist omdat ik mijn kont al niet kan keren daar. Alles raap ik op en alles zet ik weer netjes terug. Moet wel.
Maar inmiddels is het meeste behang eraf. Behalve achter de 4 kasten. Die krijg ik met geen mogelijkheid van hun plek. Verplaatsen naar een andere kamer is ook geen optie. Vol! Er zit waarschijnlijk niets anders op om de rest van het behang er pas op het laatste moment, kast voor kast, af te halen op de dag dat ik ga behangen. Stuk behang eraf, nieuw erop.... Vreselijk! Ik doe een moord voor een beetje ruimte in dit huis. Wat heerlijk moet het zijn om in een lege kamer te klussen!
Maar goed, het behang is besteld. Volgende week donderdag kan ik het halen. Jammer dat ik nu niet meer verder kan.....Ja, ik kan alleen nog witten. Het plafond had ik al schoongemaakt met ammoniak. Witten doe ik dan donderdagmiddag wel. Dan is Jan naar Alkmaar. Hoort ie tenminste mijn roller niet over het plafond rollen.... :-/  En komt ie tenminste niet kijken of ik het wel goed doe. :-P
Vanmorgen had ik de lamp er al afgeschroefd. Daar koop ik ook wel weer een leuke nieuwe voor! ;-)
En zo komt van het één het ander....

Geen opmerkingen: