vrijdag 6 september 2013

†....en klussen....


credits: paper...Dynamo and Deslord
tube...Suzi Sgai
element1...SDS
stripes...SimpleGirlDesigns

Ik vond het al zo raar dat mijn zus afgelopen dinsdag niet op de Zumba was. Maar het bleek dat haar schoonmoeder gevallen was, een heup had gebroken en in het ziekenhuis lag. Ze moest binnen 24 uur geopereerd worden. Dat zou een risicovolle operatie worden i.v.m. haar hart en longen die ook niet in orde waren. En inderdaad.. het is niet goed afgelopen. Ze is inmiddels overleden. Het was een aardig mens. Ik zag haar altijd op verjaardagen. Volgende week de begrafenis....:-/

Ik heb de afgelopen dagen niet stil gezeten. Het slaapkamerraam is gesopt, geschuurd, ontvet, in de grondverf gezet, licht geschuurd,  nog een laag grondverf erover (van donkerrood naar gebroken wit valt niet mee!), gelakt, licht geschuurd en nog eens gelakt..... Ik kan dat raam niet meer zien nu! Maar het toont wel een stuk lichter. Hier en daar zag ik toch wel een klein drupje uitgelopen verf maar het is geen tranendal geworden, gelukkig. Ik vind het wel best zo. Ben ook maar een amateurtje!
Het nieuwe rolgordijn is ook al in huis. Dat was in de aanbieding bij de Praxis dus die ligt al klaar. Moet nog wel op breedte gemaakt worden. Kijken of dat me lukt tegen die tijd. Hij hangt toch nog niet....nog lange niet, nog lange niet!
Ik heb nu iets van twintig behangstaaltjes in huis. Ohhh, moeilijk om te beslissen! Nog niet eens zo kwa kleur, maar kwa patroon. Ga ik echt voor een groot patroon (vind ik best wel eens leuk) of hou ik het rustig. Ben zo bang dat een patroon me snel gaat vervelen. Ik moet er de eerstvolgende 18 jaar wel weer tegenaan kijken! ;-) Ik ga in ieder geval wel voor iets met een glansje. Ik moet ook rekening houden met de 3 paneelgordijnen van Ikea die als versiering aan de muur achter het bed komen te hangen. Ik kom er wel uit. Ik heb stiekem al een voorkeur.
Eerst maar eens aan het plafond beginnen. Jan wilde dat in EEN weekend (hij wist nog niet welk weekend) met een sponsje gaan ontvetten.Nou, dat kan wel sneller, dunkt me. Heb een nieuwe blauwe uitwringvloermop gekocht. Daarmee kan ik makkelijk wat grotere oppervlakken tegelijk ammoniakken! Ik doe het zelf wel. Dan kan ik tenminste verder en ligt het niet stil. Komt goed, Ien, komt goed! :-) Ik heb nog drie weken de tijd!

Geen opmerkingen: