zondag 11 maart 2012

Concert Inspirited/Dabar



Gisteravond was het concert van Jan's koor Inspirited (mijn oude koor) tesamen met Jan's oude koor Dabar. Peter, ook onze dirigent van Enjoy, begeleidt beide koren al respectievelijk 10 en 20 jaar. Vandaar dit concert. Hulde aan Peter!
Er was behoorlijk wat publiek op afgekomen, 294 man! Mijn moeder, haar vriend en ik hadden het geluk om nog een plekje voor in de kerk te bemachtigen. Dat kwam goed uit, want ik wilde graag wat video opnames maken. Vooral van het nummer 'Walking in the Air', een van mijn favoriete nummers! Op mijn computer heb ik zo'n 14 verschillende versies staan. Maar die van Inspirited had ik nog nooit gehoord. Ik had mijn statief meegenomen en had me ruim vantevoren al geinstalleerd. Goed uitzicht! Ik was er helemaal klaar voor. Ik had net een nummer opgenomen, 'My Prayer', toen ik een melding kreeg dat hij het op mijn geheugenkaart ging opslaan. Leek me logisch, dus ik besteedde er geen aandacht aan. Maar na 14 seconden opname van 'Walking in the Air', kreeg ik de melding: geheugenkaart vol! Neeeeeee! Niet nuuuuuuu! Paniek!!! Wat dom!!! Had ik 's middags niet opgelet! Ik had wel de accu netjes opgeladen, maar niet gekeken naar de kaart. Dom, dom, dom! Ik kon mezelf wel voor m'n kop slaan. Maar dat staat zo raar als je op de eerste rij zit! Dat leidt zo af voor het koor! :-) Ik heb nog wat zitten rommelen om alvast een zooi foto's eraf te halen, maar dat schoot ook niet op. En dat kun je ook niet maken op die eerste rij! Dan denkt iedereen ook: Mens, wat doe je hier, als je alleen maar met je camera bezig bent! Er kwam prompt een spanningskoppijn opzetten. De hele pauze heb ik gebruikt om foto's te wissen. Eén voor één. Multi wissen kreeg ik ook al niet voor elkaar. Heb met niemand kunnen praten. Heb mijn aangeboden bakje thee achterover gegooid en ben weer verder gegaan met wissen wissen wissen. Pfff. Van de tweede helft heb ik gelukkig toch nog 8 nummers kunnen opnemen. 'In This Heart', (van Sinead O'Connor), vind ik echt prachtig. 'Omarm me' (van Bløf) zit aan deze video vast.
'An Irish Blessing' kende ik in een heel andere setting. Deze van Inspirited is ook mooi. 'Ease on down the Road (uit de musical The Wiz) zit aan deze video vast.
De twee koren hebben tesamen ook nog een aantal nummers gezongen, o.a. 'Shine' ( van Take That) en 'Try The Real Thing'.
Na afloop heb ik gelukkig nog wel even kunnen kletsen met wat andere oudleden van het koor: Els, Antoine, Hilda enzo. Al met al was het een leuke avond, ondanks mijn stresspiekje! :-) Leuk om Inspirited weer eens gehoord te hebben. De klank is nog steeds heel mooi! Echt een eenheid!

Geen opmerkingen: