woensdag 7 maart 2012

Ik sla de spijker op de kop!


credits hier

Jeee, wat was het koud vandaag! Wat een tegenvaller! Jan en ik hebben vanmorgen voor hij naar zijn werk vertrok nog even een zwaar over de schutting hangende wilde kamperfoelie gesnoeid. Het was een prachtig exemplaar, een stekje dat ik ooit genomen heb van een plant die op ons parkeerterrein groeide. Ze bloeide wit en had een heerlijke geur. Inmiddels was ze flink uit de kluiten gegroeid. De hele schutting werd door haar takkenpracht naar de kant van de buren gedrukt. T'was dus hoog tijd om haar eens te kortwieken. En morgen wordt de groene bak geleegd, dus het moest wel vandaag gebeuren. Zo gezegd, zo Jan gedaan. (Ik kon er niet bij met mijn korte armpjes!) Maar ik weet niet of we er goed aan hebben gedaan. De schutting hangt nog steeds over naar de buren. We hebben er voorlopig maar een touw aangebonden en vastgezet aan onze boom. Nu maar hopen dat we geen maartse stormen gaan krijgen! Dan waait ie geheid om! :-)
Misschien moet er maar eens een nieuwe schutting komen. Of misschien kan de buurman hem van zijn kant stutten. We zien wel....

Vanmiddag was het theekransje bij mijn zus. Mijn zwager Nico was ook thuis. Hij had me al gebeld dat ik iets mee moest nemen waar ik spijkers en schroeven in kon doen. Afgelopen zondag kwam hij al aan met een goed uitgeruste gereedschapskist voor Jan. Zomaar! Hij blijkt heel veel spullen tig dubbel te hebben en is nu wat aan het opruimen, geloof ik. Gelukkig kregen we wel enige uitleg bij al de spullen, want weten wij veel wat we met een drewel moeten doen? Vanmiddag kwam daar dus een groot sortiment schroeven en spijkers bij! Kilo's!! Spijkers met gewone koppen, spijkers met verzonken koppen, (ik weet nu het verschil!), allerlei maten, zwarte spijkers voor in steen, schroeven, nog meer schroeven, schroefjes. Mooie glimmende spijkers! Eindelijk eens spijkers die niet krom zijn of met verf besmeurd! (Jan verzamelt oude tweedehands schroeven en bewaart ze tot in het oneindige!) We hebben nu zoveel mooie spijkers en schroeven... die maken we van onze levensdagen niet op! Ik krijg gewoon zin om iets op te gaan hangen! Of om er gewoon zomaar een paar in de muur te juinen! Ik heb het gereedschap! Ik heb de attributen! Ik ben er klaar voor! :-)

Geen opmerkingen: