zondag 15 augustus 2010

Garinish Island


credits hier

Zo af en toe krijg ik een smsje van Mariska die nog steeds in Brielle zit met haar aanstaande medestudenten. Ze heeft het niet echt naar haar zin. Soms zit ze in een groepje waarin ze het enige meisje is. Dan weer zit ze in een groepje waarvan er maar twee aardig en de rest arrogante kwallen zijn. (haar woorden). Dan weer krijg ik een smsje waarin ze verteld dat ze rebels is geweest. Rebels?? Het woord alleen al! :-) Dan weer eentje dat het gezellig is en dat ze zich stukken beter voelt. Dan weer eentje waarin ze verteld dat ze er samen met iemand tussenuitgeknepen is en dat niemand daar wat van gemerkt heeft.....Wat doet m'n kleine kindje daar nou toch allemaal!?! Ach, we zullen vanmiddag de verhalen wel horen! :-))

Garinish Island...Daar zijn we dinsdag 27 juli geweest. Vanuit Kenmare hebben we de mooie weg richting Glengariff gereden. Is ongeveer 40 minuten rijden. Onderweg nog genoten van Druid's View, een uitzichtspunt.. De druid zelf was helemaal uitgesneden uit een boom.

De auto hebben we in Glengariff geparkeerd. Daarna kaartjes gekocht voor het boottochtje naar Garinish Island. We kwamen langs Seal Island waar de bootsman vlak langs voer en stil bleef liggen om ons kans te geven om foto's te maken van de zeehonden die daar heerlijk in het zonnetje lagen te luieren. Zo schattig! Daarna zette hij ons af op het eiland. Het was tot het begin van de twintigste eeuw slechts een levenloze steenmassa. Men heeft het eiland echter vruchtbaar weten te maken en tegenwoordig is het waarlijk een botanisch paradijsje! Ook daar weer italiaanse tuinen, veel zuilen, mooie doorkijkjes, uitzichten en bloemen alom natuurlijk. Het weer liet zich ook van haar beste kant zien zodat we in het zonnetje konden picknicken op een mooi strak gazon. Al met al ook weer een mooie dag.

Geen opmerkingen: