maandag 9 augustus 2010

Greystones naar Bray, klipwandeling


credits hier

Zo, waar zijn we gebleven... Donderdag 22 juli! Die dag was een goeie dag voor een fikse wandeling! Het was namelijk droog en zonnig! Vantevoren had ik al allerlei wandelroutes van het internet gehaald, dus we hebben gekozen voor een klifwandeling van Bray naar Greystones. Wij hebben hem alleen tegengesteld gedaan. Jan had gehoopt dat er in Greystones geen parkeertarief geheven werd, maar helaas voor hem! :-) Na 4x door het stadje heen gereden te zijn, heen en weer, links, rechts, heen en weer, en met de gemoedstoestanden van ons, dames, steeds donkerder wordend, hebben we de auto uiteindelijk op een parkeerplaats bij het treinstationnetje gedeponeerd. Goh, wat vreselijk, zeg! Het tarief was wel 3 euro per DAG! *zucht* (waar hebben we het dan over, hè?).
Maar de wandeling kon eindelijk beginnen! Vanaf de haven (die trouwens één grote bouwput was!) liep er een paadje richting Bray. In eerste instantie door vlak landschap heen, maar later klimmend en vlak langs de klippen. Veel mensen liepen er niet. We kwamen af en toe een paar mensen tegen en ook nog een fietser. Die fietser had al tegen ons gezegd dat het pad wel erg overgroeid was, maar ja, wij wisten toch niet hoe het zou moeten zijn. Achteraf snappen we niet hoe je in godsnaam deze route met een fiets kan doen. Knap en gewaagd, hoor! Het paadje was smal, op sommige plekken heeeel smal, soms zag je het hele paadje niet. Soms groeiden er aan weerszijdes brandnetels. Soms bestond het paadje uit opeengestapelde rotsblokken. Maar op zich gaf dat niets. Het was leuk om daar te lopen. Met schitterende uitzichten onderweg. Overal bloemetjes. Rust! Zeelucht! Zon op onze bol! Wat wilden we nog meer? Totaal was het iets van 6 km lopen klimmen en afdalen. In Bray aangekomen begon het weer te betrekken, maar het is droog gebleven. Eerst zijn we nog over de boulevard en de kermis gelopen. Daarna zijn we nog even het centrum ingelopen. Onze voeten werden toen wel erg moe, dus zijn we met de DART-trein weer teruggegaan naar Greystones. Al met al wederom een productieve dag!

En dan nu nog even een berichtje voor Suzanne.... Ik probeer je een email te schrijven, maar ik krijg hem van elk emailadres terug. Ik heb er 3 geprobeerd. :-)
Ik denk dat je wel emails kunt verzenden, maar niet ontvangen. Da's een instelling dat nog even aangepast moet worden!

Geen opmerkingen: