dinsdag 17 augustus 2010

Mizen Peninsula/ Barley Cove Beach


credits: template..KPertiet/ elements...Palvinka

Nou, Mariska kwam dus helemaal brak thuis! Vier dagen maar weinig geslapen en evenzoveel dagen niet kunnen douchen! Wat blijkt: ze hadden doucheruimtes maar op slot gedaan, want het was toch te weinig capaciteit voor 250 mensen. Lekker dan! Dat voelt niet goed. Logisch dat dat haar humeur er niet beter op maakte! Zij en nog een meisje zijn zelfs nog op een avond ertussenuit geknepen om op een nabije camping te gaan douchen. Alleen kwamen ze daar net een kwartiertje te laat aan: de doucheruimtes waren gesloten. De pest in natuurlijk! Wat ze ook niet leuk vond: het per groep in rijtjes staan en kwasi enthousiast te moeten doen om aan de beurt te komen voor het eten. Soms stonden ze wel twee uur te wachten voor ze een hapje konden eten. Nee, da's niet leuk.
Wat wel weer leuk was, of althans een beetje..., waren de liedjes die ze geleerd hebben. Lucht- en Ruimtevaart Techniek werd natuurlijk de hemel in geprezen in die liedjes en de rest van de faculteiten werd juist door het slijk gehaald. Op zich wel grappig. :-) De vliegshow aan het strand vond ze ook leuk. En wat ze ook 'wel aardig' vond was het per groepje schilderen van een deel van de Mona Lisa. Histor (sponsor van het weekend) had voor de verf gezorgd. Na afloop is er een luchtfoto van gemaakt die in de Telegraaf komt. (weet niet wanneer).
's Avonds was het natuurlijk zuipen, zuipen, zuipen in de feesttent. Ook niet haar ding. Een knul lag met zijn dronken kop te slapen met een fiets bovenop hem. Wat een leut! :-/
Het klinkt allemaal een beetje als een ontgroening als je het mij vraagt.
Maar goed, ze heeft weer lekker bij kunnen slapen en ze is nu alweer de hort op: naar de film.

Ok, een van de laatste scraps van Ierland: Barleycove beach. Donderdag 29 juli. De zon schijnt! Dus we zijn vroeg vertrokken richting Mizen Peninsula. We wilden graag MizenHead bekijken. En dan vooral over de brug heen die twee klippen met elkaar verbindt. Hier even een plaatje.



Dus wij op weg. Twee en een half uur gereden om erachter te komen dat de brug dicht is. Onder constructie! Balen!! Ik had me er zo op verheugd. Maar ja, niet getreurd. Het weer was goed hoewel het alweer begon te betrekken. Ik had ook gelezen dat het nabijgelegen Barleycove Beach zo mooi zou zijn. En inderdaad, we zagen het al in de diepte liggen. Daar de auto geparkeerd en via een ponton door de duinen naar het strand gelopen. Helemaal niet druk! Wel wat anders dan Scheveningen! Hier zit je niet hutje mutje op het strand. Ook geen ghettoblasters. En ook geen kuilen met Duitsers erin. Rust. Natuur om je heen. Heerlijk!
Dus al met al was het geen verloren dag. Wie weet komen we daar ooit nog terug om wel die brug te belopen. In november is ie klaar. Moet geweldig zijn met een goeie najaarsstorm! Woonde ik er maar in de buurt!

Geen opmerkingen: