maandag 28 februari 2011

Uitgerangeerd! :-)


credits hier

Het volgende verhaal wil ik jullie niet onthouden!
Jan had Mariska en mij dus dinsdag op Schiphol afgezet. Een normaal mens rijdt dan met de auto door naar zijn werk in Alkmaar. Maar ja, Jan is Jan. Dus hij parkeerde de auto in Hoofddorp om vandaaruit met de trein verder te gaan via station Amsterdam/Sloterdijk naar eindstation Alkmaar. Hij miste uiteraard alle treinen die hij nodig had en stond overal lang in de kou te wachten. Uiteindelijk zat hij dan in de trein en besloot om zijn ogen even te sluiten en een hazeslaapje te doen. Hij wordt wakker en ziet dat de trein op het station Alkmaar was aangekomen. Iedereen is er al uit. Hij loopt naar de deur en net dat hij daar aankomt rijdt de trein weg! Oeps! Zo naar het rangeerterrein! Wat nu?? Help! Geen telefoon bij zich uiteraard! Na een tijdje stond de trein weer stil. Maar ja, de deuren gaan niet open! Opgesloten dus! Toen wist ie het ook even niet meer! :-) Hij was nu toch echt het spoor bijster! Hoe lang zou die daar moeten blijven staan? Zou die trein vandaag nog wel aangekoppeld worden?
Hij hoorde na een tijdje voetstappen aankomen en dat bleek de machinist te zijn. Die zal zich wel het apezuur geschrokken zijn van Jan met zijn wilde bos met haar! Hij bleek geluk te hebben gehad want normaal loopt die machinist buitenlangs. Maar omdat het zo koud was had hij besloten om deze keer door de trein heen te lopen. Ik denk niet dat hij er op bedacht was om een verstekeling tegen te komen! Ze zijn beiden de hele trein doorgelopen en konden via de machinistenruimte de trein verlaten. Dat was een hele klimpartij nu hij niet op een station stond! Met een andere trein (ook weer klimmen) zijn ze naar het station teruggereden, waarna Jan weer verder kon richting zijn werk.... :-)

Zie je het voor je? Ik kwam niet meer bij toen ik in Dublin zijn emailtje las! Dat is nou echt iets wat alleen Jan kan overkomen! Wordt ie zomaar op een zijspoor gezet! Uitgerangeerd! Hij spoort echt niet, hoor! (zijn er nog meer trein-gerelateerde-gezegdes?) :-)) Maar ja, hij vond het leuk om nu eens in zo'n machinistenhokje geweest te zijn en te zien hoe dat nou is om over het spoor te rijden. Een gelukje bij een ongelukje dus.

Ik kon het niet laten om even een treinen-scrap bij dit verhaaltje te plaatsen. Marnix is het plaatsvervangende hoofdpersoontje!

Geen opmerkingen: