zaterdag 28 januari 2012

't Busje komt zo....


credits:
pic...John William Godward
cluster....Kb
hearts...PtiteSouris
wordart...cucciola (altered)

De laptop was weer stuk! Hij is maar 5 jaar geworden. Weer het beeldscherm dat eerst een paar dagen strepen ging trekken om daarna volledig in een saai grijze kleur te verschieten. Ook een extern beeldscherm erop aan sluiten hielp niet. Dan maar weer naar de reparateur. Jan komt al jaren bij CDM computers om zijn oude meuk te laten maken, dus daar ging hij nu weer naartoe. Helaas, de laptop was het niet meer waard om er een dure reparatie tegenaan te gooien. De geintegreerde videochip op het moederbord was kassiewijle. Kosten zouden minimaal 400 euries zijn. Neuhhh, geen goed idee! Dan maar een nieuwe!:-)
En die heb ik donderdagavond via Kieskeurig uitgezocht. De Mediamarkt had ook nog een aardige actie, geen BTW, dus dat kwam mooi uit. Nou moet je sowieso goed uitkijken of het dan nog wel goedkoper is dan elders. Vaak scheelt het dan toch nog maar 20 euro ofzo. Maar met de Asus die ik nu heb uitgezocht scheelt het toch mooi 90 euro met de goedkoopste dealer op het internet. Wij gisterochtend naar de winkel om het ding te kopen. Hadden ze hem weer niet. :-/ Dan maar via het internet besteld. En vandaag kreeg ik al via track and trace de melding dat de chauffeur onderweg was! Ut busje komt zo! Spannend! Ik durfde amper een plasje te plegen, want ja, de bel doet het niet! En dalijk zou ik hem missen!!
Eindelijk, een mannetje voor de deur, in zijn armen een stapel dozen. De Asus-doos bovenaan! "Mooi, die is voor mij", zei ik! Nee, mevrouw, ik heb pakjes voor nr 10 en nr 12. Mag ik die hier achterlaten? Dat mag! Maar die Asus is toch wel voor mij?? Nee, hoor, mevrouw! En hij zet hem neer om me de andere pakjes te geven. Was ik helemaal teleurgesteld. Ik vond het wel heeel toevallig dat net iemand in deze straat ook een Asus had besteld. Ik keek op het etiket...mijn naam! Oehhhh, 't was een geintje van hem! Ik kon hem wel door mekaar rammelen! :-) Maar hij had de grootste lol! :-)
En nu is hij aangesloten. Ben alle programma's die ik gebruik weer erop aan het installeren. Niet dat ik hem het meeste zal gebruiken, dat zal Jan zijn. Maar mocht mijn eigen computer de geest geven, dan kan ik op de laptop tenminste verder met wat ik allemaal doe.

Geen opmerkingen: