vrijdag 12 oktober 2018

Van de herfst wandelen we naar de kerst...

Het is toch niet normaal, dit prachtige weer in oktober? Het is dat het licht anders is en dat de blaadjes iets beginnen te verkleuren, maar anders.... De tuin staat nog volop in bloei. De lavendel bloeit nog of weer. De fuchsia's doen het nog prima. Mijn enorme hangmand hangt erbij alsof hij het eeuwige leven heeft. Mijn Albert Heijn trostomaatjeszaadjes had ik vrij laat gezaaid. Nu zitten er zat trosjes aan, maar die zijn nog lichtoranje. Ik hoop dat ze nog voldoende zon krijgen om rijp en rood te worden en dat ik nog voor de vorst kan oogsten. Duim, duim.
Ik was laatst bij de Driesprong om nog even een aantal heideplantjes te kopen. De kerstshow was ook al weer open, dus ook maar gelijk even een blikje geworpen. Hmmm, niet echt veel verschil met vorig jaar. Ook niet echt nieuwe dingen gezien in de gauwigheid. Ik heb wel al mijn eerste mooie kerstbal van dit jaar gekocht! Ik weet het: een beetje vroeg om al aan kerst te denken. Aan de andere kant: over twee maanden is het al zo ver! De tijd gaat toch al zo snel. Een volgende keer nog maar eens terug naar de Driesprong als mijn hoofd meer naar de kerst staat.
Op het koor zijn we ook weer met het kerstrepertoire begonnen. De nummers van eerdere jaren zitten er best nog goed in. Nieuw dit jaar is 'Walking In The Air'. Niet echt een kerstnummer, meer een winternummer. Klinkt wel heel mooi, denk ik, als we ermee klaar zijn. Mooi arrangement ook. We gaan ons best doen, op ons kerstconcertje op 20 december in de Patio..
Maar nu is het pas herfst. Tijd voor mooie wandelingen. Jan en ik zijn een paar dagen geleden even aan de wandel gegaan in het Westerpark. Het was mooi weer en we wilden de herrie voor de deur ontlopen. De trottoirs zijn her bestraat en liggen er weer keurig bij. Voor het eerst in de 23 jaar dat we hier nu wonen, dus dat mocht ook wel.
Het weer was goed. Het licht sijpelde mooi door de bomen. De vogeltjes floten. We liepen een route door de natuurtuin en over de schapenweide. Maar toch... we vonden het saai. Haast niets meer in bloei. Geen paddenstoel te bekennen. Geen eikel of kastanje gezien. Nog amper herfstkleuren. Waar waren trouwens die schaapjes op die schapenweide?? Bwlaaahh. Waarschijnlijk waren we er in het verkeerde seizoen. Clingendael is mooier. Volgende keer maar weer eens daar naartoe.

Geen opmerkingen: