vrijdag 13 juni 2008

Vrijdag de 13e?


credits hier

T'gaat weer een stukje slechter met mijn schoonmoeder. Vanmiddag werden we verzocht naar het ziekenhuis te komen. Daar hadden we een gesprek met de internist. Vanmorgen was de doorbloeding heel erg slecht. Ze had opgezette handen en voeten, helemaal blauw. Dus er was paniek in de tent. Ze hebben haar in een kamertje apart gelegd en ze krijgt nu ook extra zuurstof toegediend. Het probleem is dat ze nog steeds niet kunnen ontdekken WAAR de infecties zitten. DAT ze er zitten kunnen ze zien aan het sterk verhoogde aantal witte bloedlichaampjes in haar bloedbaan. Ze zitten niet meer in haar urinewegen en ook niet in haar longen. ( ze heeft wel vocht achter haar longen.) Ze vermoedden dat de infecties nu OF op haar metalen heupen zitten OF ( en dat is gevaarlijker) op haar hartkleppen. Op de echo die ze vanmorgen hebben gemaakt konden ze dat niet zien. Ze kunnen ook wel een onderzoek doen via de slokdarm, maar dat is veel te belastend voor haar.
Ze gaan nu de antibiotica stop zetten zodat, als ze weer koorts krijgt, ze kweken kunnen nemen om te kijken of ze het dan kunnen lokaliseren. Pas dan kunnen ze de juiste antibiotica toedienen. Maar dat betekent volgens mij dan wel, dat het mens zich NOG slechter zal gaan voelen dan dat ze nu al doet. :-/ De internist noemt de situatie zorgelijk, maar niet hopeloos.
Ze is ook erg helder op dit moment. Ze zegt dat ze een mooi lang leven heeft gehad en goede herinneringen heeft. Waarschijnlijk is dit een opleving? Dat hoor je wel vaker...Ook een verpleegster van de afdeling had het erover. Dat ze helderder was dan dat ze van haar kende. En dat ze bewust al afscheid aan het nemen was. Ze vertelde ons dat we er rekening mee moesten houden dat ze eventueel het weekend niet zou halen. Tja, je weet het niet. Afwachten maar weer. Ik ben alleen zo bang dat ze morgen weer koorts zal krijgen als ze geen antibiotica meer krijgt. Dat ze zich zoooo vreselijk ziek zal voelen. Dat zou ik zo erg vinden.
We waren eigenlijk van plan om zondag naar Eindhoven te gaan om mijn vader te bezoeken voor vaderdag. Maar ik durf niet zo ver weg. Ik weet niet hoe dit af gaat lopen. Morgen maar even bellen met hem, want hij zal nu wel voetbal zitten kijken! Net als de rest van Nederland! Behalve ik....ik zit m'n blog weer bij te werken. :-)
Groetjes, Ineke

Geen opmerkingen: