maandag 16 november 2009

Apies kijken.....


credits: template...LJD
papers...NBK
animals...Barbra Derksen
leaves..Evercila/Melancolie/Moninda/MirkaK/Lynette/SHH
alpha...Just For Fun

Mariska kwam op het idee om weer eens naar de dierentuin te gaan. Apies kijken! Nou, ok, leuk. Dus gisteren, onder het genot van een grote bui regen, reden we naar Rotterdam. Gelukkig klaarde het al snel op. De pluutjes konden in de tassen blijven.
Het was 'gezellig druk' zoals al op de site van Blijdorp vermeld stond. Inderdaad, je kon overal goed bij om de uitheemse dierenwereld te bewonderen. De dieren hadden er zin in! Maar niet heus. Ze lagen of stonden maar een beetje. Een ijsbeer (zie foto) was echt aan het ijsberen. We hebben nu met eigen ogen kunnen aanschouwen waar die uitdrukking vandaan komt. De olifanten stonden zich ook te vervelen en vermaakten zich nog een beetje met het stukslaan van takken. De leeuwen, man en vrouw, deden ook niet veel. Ja, BRULLEN, als we er niet bij waren en stoppen met brullen als we er wel stonden. :-/ De tijgers lagen te kauwen op een groot stuk bot waar je best nog een soepje van kon trekken. Over de apen zal ik het maar niet eens hebben. Die zaten allemaal navel te staren. Er hangen inmiddels wel borden dat je geen contact met ze mag maken. Die hingen er toch voor het Bokito-gebeuren niet?
Bokito, Bokito, what were you thinking?
Nu hebben we toch al niks met apen en ook niet met reptielen. Daar waren we al snel uitgekeken. Een blauwe gifkikker was wel grappig. Echt knalblauw! De stokstaartjes, de vlinderkas, de vogelkas en het oceanium vond ik nog het meest de moeite waard.
Het oceanium in Blijdorp is veel groter, uitgebreider en mooier dan het Sealife in Scheveningen.
We zijn Jan nog een paar keer kwijt geweest. Die hobbelt altijd achter ons aan en leest ALLE informatie die bij elk dier aangeplakt staat. Nou, wij dus niet, hè? Pfffff. Dus elke keer moesten we terug om Jan ergens op te gaan halen. Misschien dat ik voortaan van elk bordje een foto maak, zodat hij dat 's avonds uitgebreid kan nalezen. Maar oh, wat ben ik blij met mijn camera met grote zoom! Nou ja, je ziet het aan bovenstaande foto's. Dit zijn er nog maar een paar van de vele.....!

Geen opmerkingen: