dinsdag 23 november 2010

Op brillenjacht!


credits hier

Wat is het toch heerlijk om 'in de overgang' te zitten! :-/ Zeker als je al twee dagen opstaat met een gigantische pijn in je enkels. Het eerste uur strompel ik dan als een strompelaar door het huis. De trap af is helemaal een crime. Voetje voor voetje, me goed vasthoudend aan de leuning kom ik dan uiteindelijk als een hoogbejaarde beneden aan. Maar ja, na een tijdje gaat het weer helemaal goed en loop ik weer als een kieviet. Ut kan verkeren. En wat ook zo vervelend is: ik heb nu voor de derde keer een aanval van galbulten. Wat IS dat toch allemaal!? Pffff! :-) Ik ben gewoon helemaal uit balans!

Vanmorgen heb ik een rondje opticiens in het stadshart gedaan. Moeilijk, hoor, om een brilletje uit te zoeken! Mag niet te klein (i.v.m. varifocale glazen), mag niet zonder onderkantje (i.v.m. dikte glazen). Lastig als je zulke slechte ogen hebt als ik. Je zit altijd vast aan redelijk dikke glazen, ook al bestel je de ultradunste. Oh, had ik maar enkelvoudige glaasjes nodig! Dat scheelt zoveel kosten. Dan had ik allerlei verschillende brillen gehad!
Maar ik weet wel dat de ene opticien niet de andere is. Ik kon absoluut niet slagen bij Pearl, Specsavers en Het Huis. Bij Eyewish zag ik wel een paar redelijk leuke monturen. En bij Rembrandt had ik zelfs keuze uit meerdere die ik echt leuk vond. Maar ja, jeetje, daar zijn de monturen al een rib uit je lijf! En de glazen moeten er ook nog bij!
Ik weet wel dat geen metalen montuur wil. Ik val toch het meest op kleurverlopende of gevlamde monturen. Daar heb ik een voorliefde voor. Ik ga er nog eens een paar nachtjes over slapen....

Geen opmerkingen: