dinsdag 24 mei 2011

Alles groeit en bloeit.....nou, alles???....



Moet je nu toch eens kijken hoe mooi de kamperfoelie er dit jaar bij staat! Toen ik deze foto nam was hij nog niet helemaal uit. Maar inmiddels zit hij vol met geurende bloemen! Hier binnen op tafel staat natuurlijk ook een bosje in een vaasje. Het lijkt wel of elk jaar een andere plant zich van zijn beste kant laat zien. Vorig jaar waren dat de Hortensia's. Die bloeiden toen uitbundig. Terwijl die er dit jaar, op één plant na, een beetje zieligjes bijstaan. Mede door mijn rigoureuze snoeitechnieken in de vroege lente en het feit dat ze momenteel behoorlijke dorst hebben. Vanavond maar eens de tuin besproeien. Even redden wat er te redden valt. De Sedum ziet er ook een beetje raar uit. Meestal top ik die nog even rond deze tijd zodat ze in de herfst niet topzwaar worden. Maar dit jaar zijn ze nog maar ielig en laag.
Mijn nieuwe roos slaat aan! Er zit een paar nieuwe blaadjes aan! Altijd weer een opluchting! Dat ie maar flink mag bloeien dit jaar!
Vorig jaar had ik een groep van die grote paarse bollen staan, Alliums. Die bloeiden toen schitterend. Dit jaar zijn ze helemaal niet opgekomen. Nu kan het zijn dat het eenjarige bollen waren. Ja, dat kan eigenlijk niet anders! Nou ja, dan koop ik wel nieuwe voor volgend jaar, want mooi vond ik ze wel! Statig! Oh, da's een mooi verjaardagskadootje: GROTE (zo groot mogelijk) paarse Alliumbollen. Ik zal even een foto van vorig jaar invoegen.... bij deze staan ze als eerste op mijn verlanglijstje! Wie vinkt ze af?? :-)
Nog even een tip voor alle tuinliefhebbers: op BBC zijn er deze week weer uitzendingen van de jaarlijkse Chelsea Flower Show. Ook dit jaar weer mooie inspirerende modeltuinen! Ik ga er elk jaar weer even voor zitten. :-)

1 opmerking:

Suzanne zei

me too - love Chelsea!! Always inspirational and on my list of places I'd love to visit one day................xx