maandag 29 augustus 2011

Een spetterende dag in Duinrell...



Duinrell...de familiedag, afgelopen zondagochtend. Ontvangst met koffie en koffiebroodjes. Daarna een welkomswoord van Philip van Zuylen. Wat een leuke man! Zijn toespraak (o.a. over de oprichting en het reilen en zeilen van Duinrell) was niet uit het hoofd geleerd, maar spontaan en met de nodige humor doorweven. Daarna was het tijd voor het verkennen van het park. Ik was er, denk ik, al een jaar of twintig niet meer geweest. We gingen in het reuzenrad. Nou ja, reuzenrad...in het kikkerrad, zo hoog was ie niet. Hee, begint het nu te regenen?? Hè bah! Maar er zouden in de ochtend nog wat buien zijn en daarna zou het opklaren. Dus we hadden nog goeie hoop!
Mariska en Alex gingen in de botsautootjes. Zelf was ze nog niet in alle attracties geweest, dus voor Maris was het nu wel leuker. Daarna was het de beurt aan de mono-rail. Aj, onderweg begon het nu toch wel flink te gieten! Onze dijtjes werden al flink nat! :-/ Maar stevig doortrappen in onze kikkerkarretjes!
Ah, gelukkig, het is droog! Mariska en Alex besluiten om met een soort watersleetje van de Aqua-shute te gaan. Ik bleef op een uitzichtplateautje staan om foto's te nemen. Mariska kwam de tweede keer naar beneden en haar sleetje schepte flink wat water over haar heen. Resultaat: natte kont! Jan wilde het ook wel eens meemaken en liep prompt zonder sleetje naar boven. Tja, dan kun je niet naar beneden, hè? DUS weer naar beneden om een sleetje te halen.... Inmiddels weer een hoosbui! Pluutjes op, maar het water liep zo je schoenen in!....
De zweefmolen dan maar. Altijd leuk! T'was inmiddels even droog. En doordat ie zo hoog en snel draaide had ik het idee dat de mouwen van mijn jas een beetje drooggefohnd werden. Pluspuntje!
Daarna gingen we in de 'Schip Ahoi', zo'n schommelboot. In Slagharen was ik er ook al eens in geweest en die was veel groter. Toen zat ik in het midden, dus bij deze wilde ik wel helemaal aan het uiteinde zitten. T'was toch een kleinere boot. Die zou wel niet zo hoog gaan, dacht ik nog in mijn onschuld. Nou, dat heb ik geweten! Veeeel hoger dan ik had verwacht! Van pure zenuwen kreeg ik de slappe lach! Ik kwam niet meer bij! Ja, was leuk. :-)
Jan en Alex waren nog zo stoer om in de Falcon te gaan. Dat karretje gaat dus loodrecht omhoog, waarbij je dus op je rug ligt. Daarna gaat ie loodrecht weer naar beneden en maakt nog een paar loopings. Neuh, dat ging Maris en mij te ver! We durfden niet.

We besloten om in de GESLOTEN boot van de Splash te gaan. We waren natuurlijk al nat zat! Nou, mensen, laat je niet bedotten! Gesloten betekent hier dus niet hermetisch gesloten! Na het naar beneden storten van de boot hadden we allemaal een natte kont.
Kon er ook nog wel bij! Intussen maar even wat gaan eten in het 'La Place' restaurant. Het buitje dat we later over ons heen kregen in de kikkerachtbaan kon ons al niet meer deren. Jan wilde nog 1x in de zweefmolen voor we naar huis gingen. Tijdens deze rit begon het weer hard te gieten, dus we kregen nog een extra rondje nattigheid over ons heen. Alex werd ook nog gestoken door een bij. Dus ook nog even langs de EHBO om de angel eruit te laten halen. Wat een spetterende dag! Zeikensnat tot op het bot gingen we huiswaarts. Daar hebben we ons omgekleed en zijn we door gegaan naar mijn zus' verjaardag. Daar zaten we tenminste lekker droog! :-)

Geen opmerkingen: