dinsdag 15 mei 2012

Aan de plaspil......

credits hier

Ik had gisteren om 9.00 uur een afspraak met de huisarts. Weer voor bloeddrukmeting.
We hadden de vorige keer afgesproken dat, als ie weer hoog zou zijn,  ik aan de bloeddrukverlagers zou moeten .......zo niet, geen pil. Ok. Ten eerste kwam de dokter pas om 9.10 binnenkakken.  Daarna had hij nog overleg met zijn assistente. Daarna werd zijn (langzame) computer opgestart en daarna mocht ik 'al' binnenkomen. *Erger, Erger*. Bloeddruk 160/95. Tja, daar wilde hij eigenlijk geen bloeddrukverlagers voor geven. Huh??? Toen ik hem er aan herinnerde dat m'n bloeddruk nu al dik een jaar te hoog en intussen nooit lager was geweest vond hij het toch maar raadzaam om een lage dosering plaspil te geven.  Op mijn vraag of ik nog steeds die ijzertabletten in moest nemen..... (ik slikte ze amper nog) moest ik maar even bij de assistente een HB'tje laten prikken. 9,2! Keurig! Geen ijzertabletten meer nodig dus! Over een paar weken terug om te kijken hoe het dan is gesteld met de bloeddruk. Sinds vandaag slik ik dus Hydrochloorthiazide, een plaspil. En of de duvel er mee speelt.....volgens mij werken ze als een speer! Ik blijf plassen! :-) Vanmorgen bij de uitputtende Zumba had ik er nog geen last van, maar vanmiddag..... Wat een zeikwijf ben ik, zeg! Blijft dat zo?? Nee, toch?? :-) Of zou het zelfsuggestie zijn?? We zien wel.


Er heerst iets! Om me heen zijn een hoop mensen met allerlei klachten, zoals diarree, overgeven en duizeligheid. Mijn moeder heeft er al zo'n dag of 12 last van en heeft zelfs haar vakantie naar Portugal af moeten zeggen. Mijn achternichtjes Géneviève en Joséphine zijn ook al gevloerd geweest en zijn ook nog steeds niet in orde. Het blijkt een langdurig iets te zijn waar je niet zomaar na een paar daagjes weer vanaf bent. Ik hoop dat het aan mijn deurtje voorbij gaat! 

Ik had wel weer een aantal dagen last van mijn nek en mijn schouders. Maar ik weet dat dat aan mijn kussen ligt. Heb net weer even een nieuwe gekocht. Gewoon dezelfde als altijd, die bevalt op zich goed. Ik doe er  alleen maar zo'n anderhalf jaar mee. Zodra ik ermee begin te rommelen in de nacht: opkloppen of er met mijn vuisten in slaan of tig keer dubbelvouwen of anders omleggen....dan ben ik toe aan een nieuwe! :-)

1 opmerking:

Suzanne zei

those pee-pills worked a treat for my friend Ann! Her BP was to high so she was put on them for a while and lo and behold, down it went! She didn't seem to have more problems with her toilet habits though!!!
Peeing it all out is so slimming too, right?!!!! Good luck!