maandag 21 mei 2012

Van het een komt het ander.....

credits:

paper...Irene Alexeeva
pic.....Barbara Florczyk
lyrics...Black Swan/Nina Simone
font...Typewriter

Je hebt wel eens van die dagen....je begint met het ene en voor je het weet ben je weer met hele andere ongeplande dingen bezig. In mijn geval begon ik vanmorgen met het maken en uitprinten van twee kaarten, een beterschapskaartje voor achternichtje Ilena die nog steeds in het ziekenhuis ligt en een gefeliciteerd-met-de-geboorte-van-jullie-zoon kaartje voor Johan en Kasia. Bij het uitprinten kreeg ik een melding dat er een inktpatroon bijna op was en ik bleek helemaal geen voorraad meer te hebben. Dus gelijk maar weer even besteld. En toen ik daar mee bezig was bedacht ik me dat ik beter ook gelijk maar de al uitgezochte planten bij kwekerij 'de Border' kon bestellen. Het plan was om ze daar in Twickel op te gaan halen, maar voorlopig zouden we daar toch geen tijd voor hebben. En ze moeten NU de grond in. Vind ik! Dus nu worden ze binnenkort thuisbezorgd, net als de inktpatronen.
Tussendoor ging de telefoon tig keer. Eén van de bellers was mijn moeder met de mededeling dat ze hartritmestoornissen heeft. Ze was net naar de cardioloog geweest. Donderdag moet ze weer zo'n 24uurs kastje dragen. Al haar klachten kunnen met die ritmestoornissen samenhangen. Afwachten maar weer.
Een andere beller was een medewerker van My Heritage, de site waar ik mijn stamboom 'geplant' heb. Ik ben al een tijdje bezig om mijn oma's familie van vaderskant in te voeren. Jemig, wat een GROTE familie!! Daardoor zit ik al bijna aan mijn maximum aantal persoontjes dat ik kwijt kan. Upgraden naar een duurder abonnement is de enige remedie. Gaan we ook wel doen. Via dat telefoontje (in het engels!... bleek trouwens uit Tel Aviv te komen waar het hoofdkantoor zit) kreeg ik ook nog een leuke extra aanbieding. Hij heeft het netjes bevestigd via de email, want door de telefoon kopen doe ik sowieso niet.
Daarna was het tijd om nu toch echt eens de ramen te gaan lappen! Met al die zon van vandaag is het wel aardig als je dan ook naar buiten kunt kijken! Zo gezegd, zo EINDELIJK gedaan.
En toen begon het moeilijkste van de dag! Cloris moest in de mand voor een bezoekje aan de dierenarts!
Nou, de vellen hangen erbij! Bij mij dan, hè! En ik maar denken dat het zo'n rustige goedzak was! Maris en ik hebben hem eerst alle hoeken van de kamer laten zien. Trouwens die vond hij zelf wel. Hij zat overal achter en onder. :-/ Uiteindelijk heb ik hem als een 'cat from hell' in het mandje kunnen proppen.
Hij was al een paar dagen aan het niezen, hij werd mager (vooral zijn achterkantje), en hij kreeg buiten zijn  kale achterpoten (sinds Kiwi 4 jaar geleden in huis kwam) ook nog eens kale plekken op zijn zijkantjes. Hij ziet er gewoon niet goed uit. Hij is wel zijn eigen ik-je, hij doet niet ziekies aan ofzo.
Maar goed. De dokter vermoedt dat hij misschien wel 3 of 4 jaar ouder is dan de 12 jaar dat in zijn paspoort staat. Goh! Zijn gebitje blijkt ook al niet in orde. Tandvlees is ontstoken. Het zooitje moet schoongemaakt worden. Maar dat kan pas als hij een antibiotica kuurtje van 10 dagen achter de rug heeft. Over twee weken wordt er bloed afgenomen om te kijken of verder alles in orde is en om te kijken of hij de narcose wel aankan. Dus we zijn nog niet klaar met hem! De kale plekken worden waarschijnlijk veroorzaakt door stress (door Kiwi). Kan verder geen kwaad. En hij blijkt ook nog eens staar te hebben. Wat een ouwe opa! :-) Thuis gekomen vloog hij diep beledigd naar boven en ik heb hem sindsdien niet meer gezien....Sorry, poes!
Nou, ik ga maar eens aan het eten beginnen: rijst, sajoerboontjes, kip, met een prutje Kacang saus.


Geen opmerkingen: