vrijdag 31 augustus 2012

Bul uitreiking van Claudia



Gisteren ben ik iets eerder van de koorrepetitie weggegaan. Snel naar huis, omkleden, even wat eten en hop...richting Leiden. Daar studeerde Claudia, mijn (achter)nichtje af als meester in de rechten/strafrecht. Ze kreeg haar Bul uitgereikt en ik mocht daarbij zijn! Het hele gebeuren vond plaats in het Academie gebouw aan het Rapenburg.


We waren nog een beetje vroeg dus we hebben eerst nog iets gedronken in de foyer. Daarna werden we boven verwacht. Ook daar nog even gewacht tot haar scriptie-begeleider was gearriveerd en ze uiteindelijk aan de beurt was. Haar scriptie-begeleider deed het praatje. Hij vertelde over haar dat ze een probleemloze student was geweest. Haar scriptie was uitstekend en van dien orde dat er duidelijk uit bleek wat een stabiel en evenwichtig persoon ze is. (Mag ik daar zelf nog even aan toevoegen dat ze ook wilskrachtig en disciplinair is?) Ook de hoofdpief aan tafel gaf haar nog een groot compliment over haar cijferlijst. (allemaal 8'ten op eentje na).


Hij zat er al sinds half tien 's ochtends diploma's uit te reiken, maar ze was pas de 2e of 3e met zo'n mooie lijst! Fantastisch toch? We zijn allemaal hartstikke trots op je, Claudia! :-) Dat je maar snel een leuke baan zult vinden! En dat zal ongetwijfeld lukken!
Daarna was het tijd om naar de andere kant van het gebouw te gaan. Tijd voor haar handtekening op de muur van 'het zweetkamertje". Nou moe, er was geeneens plek! Alles zat al ondergekalkt! Eén groot grijs vlak! En het moest ook nog eens met een lullig potloodje! Mocht niet eens met een dikke viltstift. Ze heeft staan krassen en krassen, maar nog zie je amper wat. Ach. T'was wel grappig. :-)


Na afloop hebben we weer wat gedronken, nu met een appelpunt erbij. Claudia is helemaal blij dat ze nu klaar is met studeren. Vijf jaar (waarvan 1 jaar in Cork/Ierland) 'bloed, zweet en tranen' heeft het haar gekost (zo zei ze het zelf op facebook).
Nu is het weer tijd voor een nieuwe periode in haar leven....

Geen opmerkingen: