maandag 20 augustus 2012

Oh moeder, wat was het heet!


Hebben jullie het overleefd, dit zinderende weekend? Oh moeder, wat was het heet! (was dat niet een serie in de jaren 70?) Gelukkig hadden we een 'zit' weekend.
Zaterdag stond in het teken van twee verjaardagsbezoeken. De eerste was bij André, de vader van Alex, Mariska's vriend. Hij werd ook 50 jaar. 1962 was blijkbaar een vruchtbaar jaar! Ik ken er sowieso al 8 die dit jaar vijftig werden/worden. Daar hebben we in de tuin kunnen zitten. Gelukkig in de schaduw, want het werd al aardig tropisch.
's Middags werden we in Houten verwacht, voor de verjaardag van Lisa, de nu 13-jarige dochter van vriendin Els. Ook daar zaten we allemaal onder een partytent, parasol en luifel. Was ook wel nodig, anders was het echt geen doen geweest. Antoine heeft de bbq verplaatst naar een schaduwrijker plekje, want hij stond zichzelf zowat te braden in de brandende zon. Het was gezellig en het eten was lekker. Vooral als je het zelf niet hoeft klaar te maken uiteraard! ;-) Maar wat was het heet! Pas toen de automatische sproeiers in hun tuin hun werk gingen doen voelde je gewoon de temperatuur lekker zakken.
Zondag kreeg ik van mijn zus een berichtje via facebook. Ze had van de buren (chinezen met een restaurant) 9 bakken met voer gehad. Of we een vorkje mee wilden prikken.... Dat laten we ons geen twee keer zeggen! Dus gistermiddag/avond zaten we daar weer in de tuin. Af en toe viel er een drupje regen maar echt doorzetten deed het niet. Je was gewoon blij met een verkoelend spettertje! Ook daar was het weer gezellig en het eten weer lekker. We hadden nog veel aanloop van de buurtkatten. Goh, er zat toch zo'n mooie en lieve bij. Prachtige kleur vacht en mooie blauwe ogen. Ik had hem wel mee naar huis willen nemen.
Het luilekker-weekend is weer voorbij. Terug tot de orde van de dag. Het gewone leven gaat weer beginnen. Morgen weer Zumba, donderdag weer het koor. En aanstaande zondag... het Marokkaanse buffet! Het enige wat ik nog niet had kunnen vinden was Oranjebloesemwater. Was al bij 'de Tuinen' geweest, bij de toko, bij twee turkse supermarktjes, AH large.....noppes. Had nu alleen nog de mogelijkheid om bij de natuurwinkel te vragen of bij een turks winkeltje op de Oranjelaan. Mariska's vriendin Cindy is er vandaag en ze hadden 'niets' te doen, dus ik heb ze maar samen op missie gestuurd. Oranjebloesemwater...check! Een flinke fles bij de turk vandaan. Ben benieuwd, heb er nooit iets mee gekookt/gebakken. Volgens Mariska kun je er ook heerlijke turkse amandelkoekjes mee maken. Had ze gezien op 24 kitchen. Nou, ik hou haar niet tegen!

Geen opmerkingen: