woensdag 24 oktober 2012

Over echo's en getippel....



Goh, wat is er veel veranderd in het Lange Land Ziekenhuis! De afdeling Gynaecologie zit nu weer beneden en is erg mooi verbouwd. Er kwam zelfs iemand langs om koffie en thee uit te delen toen ik er dinsdagochtend zat te wachten in de wachtruimte! Ik was daar voor de echo bij Dr Davelaar. Wat een aardig mens! Ze neemt de tijd voor je. Ik had een heel A4-tje volgekalkt over al mijn bloedige perikelen die ik de laatste 6 jaar heb meegemaakt. Laat ik nu maar eens goed beslagen ten ijs komen, had ik me bedacht. Nou, duidelijker heb ik niet kunnen zijn.
Ik had al een paar weken geleden een oproep voor een uitstrijkje in de bus gekregen, maar daar had ik nog niet aan kunnen voldoen aangezien ik nog steeds bloed verloor. (is inmiddels opgehouden sinds afgelopen zondag). Ik had hem meegenomen, dus ze heeft dat ook gelijk even gedaan. Het zag er op het eerste gezicht keurig uit, maar de uitslag krijg ik nog thuis gestuurd. Daarna maakte ze de echo. Mijn eierstokken lagen er nog steeds netjes bij! En de vleesboom in mijn baarmoeder was ook nog steeds aanwezig. Ze kon alleen niet goed zien of het nou een boom of een poliep was. Daar moet nu een SIS echo antwoord op gaan geven. En je raadt het misschien al.....ze gaat eerst nog met vakantie! DUS het duurt wel weer even een maand! Ik ben 20 november aan de beurt.
Maar naar aanleiding van de uitslag van die SIS echo gaan we verder praten over het behandelplan. In ieder geval weet ze nu dat ik het ding liever kwijt dan rijk ben. Zelf had ze het nog even over het weghalen van de poliep/vleesboom en tegelijkertijd uterine ballontherapie toe te passen. Dan gaan ze met een ballon, (een ballon, een ballon, een ballonnetje, een ballonnetje dat danst in de wind! Hmmm, ik dwaal af...) in je baarmoeder, vullen het met vloeistof, verhitten dat 8 minuten lang tot 87 graden, (net of je je baarmoeder in de magnetron zet dus) en dit zorgt ervoor dat het hele baarmoederslijmvlies gaar gekookt wordt! Nou, lekker dan!
Maar als ik de informatie over die techniek zo op het internet lees kom ik daarvoor niet eens in aanmerking. Ik heb namelijk een keizersnede achter de rug en dan raden ze het af. Ben er niet rouwig om! Heeft iemand van jullie ervaring met die ballontherapie? Neem dan even contact met me op! We wachten intussen maar weer af!

Over mijn steunzolen ben ik lyrisch! Ben er zo blij mee! Ik kan al zoveeeeel langer lopen dan ik de laatste tijd kon! De pijn in mijn hiel is nog niet over, maar de spierpijn die ik er extra bij kreeg door het geforceerde lopen wel! Gisteren liep ik heen en weer naar het ziekenhuis EN 's middags ben ik lekker de stad nog ingegaan. Dat had ik vorige week echt nog niet gekund!
En vanmiddag ben ik helemaal naar mijn zus gelopen! Ik kan weer uit de voeten! Ik ben weer aan het tippelen! ;-)

2 opmerkingen:

Suzanne zei

Not sure whether it was with a balloon or not but my friend Lindsey was 'microwaved' as she put it for the same reasons as you, and she said it was fabulous! Not had a single problem since!!!!! xxx

Let me know when the Kerstshow is on next month and I will pop down to see you!! x

Ineke zei

Dat klinkt veelbeloved! Lijkt me heerlijk om van de problemen af te zijn!

De kerstshow is al geopend in de Driesprong, dus we kunnen een datum prikken, hoor! Wat komt jou goed uit?