zaterdag 26 december 2009

Ho Ho Ho....

Zo. De eerste kerstdag is alweer achter de rug. Wat gaat dat eigenlijk snel. T'was gezellig en we hebben lekker gegeten. De hertenbiefstukjes waren botermals, (en voor herhaling vatbaar!), de rode kool was goed te knagen, de christmascake was erg lekker (en inderdaad niet beschimmeld ;-)). Alleen de aardappelgratin-ovenschotel was niet te pruimen!! Die kon zo de afvalbak in. Of hij had te lang in de oven gestaan of ik was er gisteren te vroeg aan begonnen.... geen idee. De aardappels waren helemaal grijs geworden. Jakkes! Alleen de bovenlaag zag er wel lekker uit. De rest dus helaas niet. Nou ja, jammer dan. Volgende keer beter. Volgend jaar wil ik eens struisvogelbiefstukjes uitproberen. Heb ik nog nooit gegeten of klaargemaakt.

Vandaag wordt het een luie dag. Lekker een beetje aanrommelen. Ik ga zelf vanmiddag nog een bakkie thee halen bij mijn zus. Geen idee of de rest van het gezin meegaat. Die zijn nog in ruste. Ik heb nog een paar nieuwtjes trouwens, maar dat horen jullie nog. Ik weet namelijk niet of het al wereldkundig gemaakt mag worden ;-)

De laptop is ook weer terug. Het was inderdaad de adapter die stuk was. Gelukkig maar! Er hangt nu een nieuwe aan en hij doet het weer prima. Maar ja, ik wilde gisteren de kersttafel dekken dus de laptop moest even op een kastje gezet worden. Voelen jullie de bui al hangen??? Nou, op dat kastje naast de tafel zetten was geen probleem, hoor. En ja, Jan...Dat heb ik ECHT heel voorzichtig gedaan! Maar aan de laptop hangen draden naar het internet, naar de adapter, naar de muis en naar de externe schijf( die lag op de stoel). En die draden lagen aan de voorkant van de laptop en ik wilde ze aan de achterkant.....Tja.
En ik deed het ECHT heel voorzichtig. Maar ik was er mee bezig en ik zie vanuit mijn ooghoek de externe schijf een stukje glijden. Ik wil hem met één hand tegenhouden, maar sla er juist tegenaan. Hij maakt een klap tegen de muur en viel daarna op de grond.... Oeps. Daar blijkt ie dus niet tegen te kunnen! Kapot! Ik heb zo'n pech de laatste tijd. Nu ben ik maar twee weken gegevens kwijt. Dus dat valt mee. En we hadden net een nieuwe schijf van de Iomega toegestuurd gekregen dus die moet verlopig maar weer aangesloten worden. Dat wordt weer een dagje gegevens overzetten. Morgen maar doen op mijn gemak. Maar ik baal wel, hoor! Het wordt de hoogste tijd dat er een usb-stick op de markt komt met anderhalve terabyte opslagvermogen! Die steek je gewoon in je laptoppie. Lekker licht en stukken minder crashgevoelig!

Hier is nog even een slideshow met foto's van gisteren....



Geen opmerkingen: