dinsdag 6 december 2011

Sinterklaasavond....



Oh jee, ik zie dat ik mijn blogachtergrondje weer moet veranderen nu Sinterklaas zijn hielen weer heeft gelicht. Nou ja, doe ik morgen wel een keer. Per slot van rekening is de goede man vandaag ECHT jarig, maar niemand die daar nog acht op slaat! Hij krijgt geen kaartje, niks! Best wel sneu eigenlijk....
De erwtensoep was lekker. De gehaktrol ook. M'n gedichten vielen in goede aarde. En ikzelf kreeg zowaar ook nog twee gedichten! Leuk! Ik had nog een kleine speurtocht naar Sint's zak op touw gezet. Deze keer heb ik gebruik gemaakt van informatietechnologie, telecommunicatie en computer. De eerste aanwijzing, een rebus, had ik met een generator gemaakt via een site op het internet. Die rebus plaatste ik op mijn blog. Alex kreeg via zijn Iphone door dat mijn blog geupdate werd. Mariska en Alex losten de rebus op en kwamen zo bij de tweede aanwijzing.
Deze aanwijzing had ik ook weer via een site op het internet in elkaar geflanst. Je ziet tegenwoordig vaak van die QR codes, bijvoorbeeld bij makelaars? Van die zwart/wit vierkantjes met patroontjes erin. Die had ik dus ook gemaakt met de boodschap erin. Ik had gedacht dat Alex eerst nog even een ontcijferprogrammaatje zou moeten downloaden om het te lezen, maar nee, hoor. Dat had hij allang op zijn telefoontje zitten. In een poep en een zucht was de volgende aanwijzing boven water. De laatste had ik ook weer via een site gemaakt. Een gedichtje met de uiteindelijke vindplaats der zak, geschreven in het rond.
Maar goed, IK ben er zelf langer mee bezig geweest dan Maris en Alex. :-) Volgend jaar moet ik dus iets NOG flitsender bedenken!
Mijn moeder was hartstikke verkouden gister. Voelde zich best gammel, maar toch is ze onder invloed van een lading paracetamol gekomen. (Vandaag was ze trouwens haar stem kwijt!) T'was een gezellig avondje verder. Jammer dat de familiefoto's niet helemaal scherp zijn. Dat moest allemaal even snel want niemand wilde eigenlijk op de foto. Alleen mijn moeder en ik vinden dat leuk :)

Geen opmerkingen: