zondag 4 december 2011

Vol verwachting klopt mijn hart....



Zijn jullie allemaal klaar voor het Sinterklaasfeest? Of misschien hebben jullie het alweer achter de rug....? Wij nog niet. Wij vieren het gewoon op maandagavond. En ik ben er helemaal klaar voor. Alles is geregeld wat ik geregeld wilde hebben.
Alleen morgen nog een grote pan verse bruinebonensoep maken en klaar is Kees. Mijn moeder maakt weer haar fameuze gehaktrol. Mjammie. Beetje stokbrood erbij en smullen maar.
Mariska is alweer een paar daagjes uithuizig. Ze viert dit weekend twee maal Sinterklaas bij Alex's familie. Dus konden wij weer lekkere dingen eten. Ovenschotels! Behalve gisteren. Toen had ik het mezelf makkelijk gemaakt met een soepzak van Unox. Ik stond er rustigjes met een pollepel in te roeren tot ik ineens alleen nog maar de pol in mijn hand had. De lepel lag in de aspergesoep! Dwars doormidden gebroken! En dat roert zo lullig in het niks! Hè, da's nou weer balen! En morgen heb ik weer een soeplepel nodig, dus ik ben net nog even naar het Stadshart gefietst. Ik had zelf zo'n simpele DIEPE soeplepel, zo'n restaurantgeval. Nergens te krijgen! Ik heb nu maar voor eventjes zo'n ondiep geval gekocht die je volop bij Blokker en Xenos ziet. Want ja, ik moet morgen toch kunnen scheppen! Binnenkort maar even het internet afspeuren naar eentje die ik echt wil hebben.
De ovenschotel voor vanavond staat ook al klaar: Gehakt, uien, champignons, rood pepertje, knoflook, tandooricurry kruiden (meegenomen uit Dublin), paksoy, pindasaus en aardappelschijfjes (vers).

Op de scrap: Nicht Laura en achterneefje Marnix.

1 opmerking:

Suzanne zei

have a lovely evening tomorrow!!! xx