woensdag 8 september 2010

Ontstekingen....


credits: pic...Mermaid by Hardy ...elements....HappyScrap/Cajoline

Laatst zat mijn zebravinke-binkie met een opgezwollen pootje op zijn stokje! T'was echt geen gezicht en ook een beetje eng om te zien. Zijn been was echt twee maten groter dan normaal. Als hij groen was verkleurd had hij op de hulk geleken! Ik ben maar eens gaan googlen en ik las dat dat wel vaker voorkomt. Een remedie was om het pootje in te smeren met zinkzalf. Mwahhh, dat heb ik niet in huis. Purol wel. Dus nu was het een kwestie om het beestje te pakken zien te kijken om zijn voetje te besmeren met het vettige goedje. Nou, dat lukte dus niet! Hij vloog alle kanten op behalve de goeie. Ook het vrouwtje zat steeds in de weg. Ik heb Jan erbij gehaald, maar dat bleek al helemaal geen goed idee. Toen hij maar even met zijn hoofd bij de kooi in de buurt kwam raakten ze helemaal in paniek. Dat hoofd kennen ze niet! :-)
Ik heb het maar opgegeven. Het pootje zwelt de ene dag op, de andere dag weer niet, dan weer een tijdje wel. Hij voelt zich niet ziek. Riedelt gewoon zijn riedeltjes. Eet goed. Vecht nog steeds met zijn vrouw. Ik kijk het maar even aan.

Mijn zus zit ook in de lappenmand. Ze heeft sinds een tijdje een borstontsteking. Althans, dat dacht de dokter. Maar aangezien een antibiotica kuur niet hielp is ze nu doorgestuurd naar de chirurg, en de radioloog. Daar is ze deze morgen. Eventueel wordt er nog een punctie gedaan. Daar zou ze dan gelijk de uitslag van horen. Ik vind het een beetje eng. Je weet maar nooit, hè? Maar in ieder geval wordt er naar gekeken! Ik ga uit van een goeie afloop!
Intussen komt er niks uit mijn handen hier. Ik begin overal aan en maak niks af. De helft van de planten heeft maar water gehad. De stofzuiger staat midden in de kamer niks meer te doen. Ik had theewater opgezet, maar dat is alweer afgekoeld. Ik ga me er maar eens toe zetten om systematisch te werk te gaan!

Geen opmerkingen: