zondag 26 september 2010

Terug in de tijd....


Wie kent deze muziek nog? Jeff Wayne's 'The War of the Worlds'. Oorspronkelijk een boek geschreven door H.G. Wells. In 1938 werd het als hoorspel uitgezonden op de Amerikaanse radio waarna zowat heel bevolking in paniek raakte omdat ze dachten dat het echt aan het gebeuren was. Later is het boek nog een paar keer verfilmd waarvan ik de versie uit 1953 vele malen beter vind dan die uit 2005. Veel spannender ondanks het gebrek aan gelikte 'special effects'. De soundtrack heeft Jan nog op elpee en ik had er ooit een dubbel CD van gekocht. We kennen de muziek uit ons hoofd zo vaak hebben we het gedraaid.
Jeff Wayne en zijn orkest zijn inmiddels bezig met een wereldtour. Op 24 en 25 november zijn ze in de Heineken Music Hall. En echt...als je dit goede muziek vindt, ga naar die show toe! Ik heb de liveshow inmiddels op mijn harde schijf staan en ik vind het fantastisch! Surround aan en tetteren maar! Alsof je er tussen in zit! Heerlijk!

En nu we toch terug in de tijd gaan.... Ik ga dinsdag lunchen met mijn eerste vriendje die mij via schoolbank gevonden heeft! Na 26 jaar! Zal ik hem nog herkennen? Geen idee! Zal hij MIJ nog herkennen? Me denkt van niet. Ik ben, denk ik, behoorlijk veranderd. Uiterlijk, maar zeker ook innerlijk. Ik ben erg benieuwd hoe het hem is verlopen in al die tijd. We zullen heel wat te bepraten hebben...:-)
Leuk, ons eigen Memories-momentje! Alleen zonder Anita Witzier en zonder tv-camera's erbij! :-)

Geen opmerkingen: